home home hsf
 
title
 
 
 
ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΕΛΣΕΒΒΥΕ 2008

Την Πέμπτη στις 7 Φεβρουάριου 2008, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΛΣΕΒΒΥΕ η ετήσια κοπή της πίττας του Συνδέσμου . Εφέτος η εκδήλωση είχε οικογενειακό χαρακτήρα . Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου , ακολούθησε μπουφέ για τα μέλη που τίμησαν με την παρουσία τους την καθιερωμένη αυτή εκδήλωση και η κοπή της πίττας που ανέδειξε τυχερό τον κ. Βασίλη Βρεχόπουλο στον οποίο έτυχε το «φλουρί».

Με μια σύντομη ομιλία ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Παληοκώστας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον κλάδο και τις δραστηριότητες της Διοίκησης . « Οι δραστηριότητες του Συνδέσμου έχουν δυο προσανατολισμούς :

• Την μέγιστη δυνατή εγχώρια ανταγωνιστική παραγωγή.
• Την μέγιστη συνολική εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του κλάδου , περιλαμβανομένων των εμπορικών και της Λιανικής .

Σε συνεργασία με τον κλάδο της ένδυσης πετύχαμε το πρόγραμμα ΚΕΥΔ , στο οποίο εντάχθηκαν περί τις 50 επενδύσεις επιχειρήσεων του κλάδου . Ήδη καταθέσαμε δέσμη μέτρων για το Δ΄ΚΠΣ όπου υποστηρίζουμε την επαναπροκύρηξη του ΚΕΥΔ . Στον τομέα της εκπαίδευσης λειτουργεί εκ νέου η σχολή σχεδιαστών υποδημάτων του ΕΛΚΕΔΕ , για δεύτερη χρονιά και προσελκύει περισσότερους σπουδαστές . Παράλληλα καταθέσαμε εκτενή μελέτη για μια μεταρρύθμιση του ΛΑΕΚ που εφόσον πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει σε μια αξιοποίηση των πόρων αυτών που προέρχονται από τις επιχειρήσεις μας . Η συμμετοχή των επιχειρήσεων του κλάδου στις Ελληνικές εβδομάδες Μόδας στο Ζάππειο , συμβάλλει στην προβολή αλλά και στη συνεργασία των συντελεστών της ελληνικής μόδας .

Σε Κοινοτικό επίπεδο , η πάταξη του παρεμπορίου , των πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού , η τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού , η πρόσβαση σε νέες αγορές , οι διαπραγματεύσεις στον ΠΟΕ , τα νέα προγράμματα έρευνας , το νέο σχέδιο οδηγίας για την υποχρεωτική αναγραφή του τόπου παραγωγής των προϊόντων αποτελούν τους τομείς δραστηριοποίησής μας .

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια και κατόπιν παρέμβασής μας δραστηριοποιείται η νέα Διοίκηση του ΟΠΕ για τη στήριξη της συμμετοχής επιχειρήσεών μας σε εκθέσεις του εξωτερικού . Παράλληλα θα εγκαινιάσουμε και ένα πρόγραμμα στήριξης της εξωστρέφειας με την πρόσκληση ξένων αγοραστών στην έκθεση στο MEC.

Τόσο η ελληνική παραγωγή όσο και ο κλάδος στο σύνολό του που περιλαμβάνει επιχειρήσεις ποικίλης δραστηριότητας , πρέπει ν΄ αξιοποιήσουμε το σημαντικό πλεονέκτημά μας στη γύρω περιοχή . Ο στόχος αυτός σηματοδοτεί μια νέα γόνιμη επιχειρηματική εποχή στον κλάδο .»

Στη συνέχεια ο π. πρόεδρος κ. Χρήστος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι « ο Σύνδεσμος εκπροσωπεί επάξια όλο τον κλάδο και είναι προσωπικά υπερήφανος για τη λειτουργία του » , ευχήθηκε σε όλους « από την καρδία μου , σαν ο παλαιότερος του Συνδέσμου , να έχετε υγεία και νΆ αγαπάτε τον κλάδο».

Από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου ο παρευρισκόμενος κ. Κομνηνός Λεμονής , ευχήθηκε σε όλους « πάνω απ ΄όλα υγεία που είναι το πολυτιμότερο πράγμα που μας έχει δώσει ο θεός . Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε ν΄ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που γίνονται δυσκολότερα , αλλά πιστεύω θα προχωρήσουμε μπροστά ».


[hsf]

[ESPA]

[ΤΕΜΠΜΕ]

[ PROGETTO UNO]

[ShoeInfoNet]

 
 
 
ΕΛΣΕΒΒΥΕ: Ερμού 51, 105 63 Αθήνα, Tηλ.: +30 210 6777 220, +30 210 6744 557 - Fax.: +30 210 6744 497 - E-mail: info@elsevie.gr